Zing, vecht, huil…

Steeds weer als ik deze song van Ramses Shaffy hoor krijg ik een centimeters dikke kippenvel over mijn hele lichaam. Vooral als ik het doel en het gevoel van de Roparun hier tegenover zet.


Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder. Hier staat alles eigenlijk in. Zingen hoort bij het leven, lol en veel plezier maken. Vechten, vechten om te leven, te werken tegen alles wat verkeerd is. Huilen hoort zeker ook bij het leven. Bidden, ja dat doet iedereen op zijn eigen manier. Bidden om kracht, gezondheid, geluk. Lachen moet je volop doen, mee kunnen lachen, om kunnen lachen. Humor is heel belangrijk voor den mensch. Werk, de ene zit zonder, de ander werkt te veel. Belangrijker is, als alles maar werkt.

Als je weleens op de afdeling oncologie van een ziekenhuis komt, dan kan je alleen maar bewondering hebben voor de mensen die daar behandeld worden. Pure bewondering voor mensen die een onvoorstelbare positieve uitstraling hebben. Die onvoorstelbaar vechten, huilen en bidden, maar zelfs kunnen lachen en zingen. Pure bewondering voor de mensen die anderen opbeuren, terwijl ze zelf alles nodig hebben, ze zelf elk grassprietje willen pakken. Het is wel een prestatie om van Parijs naar Rotterdam te lopen, fietsen of chaufferen, maar staat in schril contrast tot de echte prestatie die zij moeten leveren. Bewonder…

Paul

Heeft u vragen?

U kunt te allen tijde contact met ons opnemen via: info@teamoud-beijerland.nl

Menu

Wilt u een bijdrage overmaken?

U kunt te allen tijde contact met ons opnemen via: info@teamoud-beijerland.nl

Social Media